fbpx

Vallen en weer opstaan

Ilse is zaakvoerder van Body in Balance, waar ze mensen met bewegings- en voedingsadvies helpt om gezonder te leven. Ze geeft ook individuele E-fit training. Het bedrijf telt twee vestigingen, in Ieper en Wervik, vier vaste medewerkers en drie jobstudenten. De opening van een derde vestiging in Poperinge staat gepland later dit jaar.

Donderslag bij heldere hemel

“Het moest een topweekend worden. Op vrijdag 20 maart zouden we het vijfjarig bestaan van Body in Balance vieren met een “Healthy Fair” in onze gloednieuwe feestzaal. Infosessies en workshops rond gezonde voeding in samenwerking met tal van leveranciers, een acte de présence van Evy Gruyaert, een gezonde foodtruck … Het hele verhaal klopte. Met flyers, affiches, advertenties in print en op sociale media maakte ik al weken iedereen warm om aanwezig te zijn. Een gigantische investering … Datzelfde weekend, op zaterdag en zondag, zouden dan de openkijkdagen doorgaan, de officiële opening van onze nieuwe feestzaal. Het afgelopen jaar werkten we met man en macht naar dit evenement toe. Zeker de laatste weken waren erg zwaar. Mijn man, zelfstandig schrijnwerker, werkte dag en nacht in de feestzaal om alles op tijd klaar te krijgen.

Na de aankondiging van de eerste maatregelen, nam ik meteen de nodige voorzorgen voor het evenement: handgels bestellen, extra aandacht voor hygiëne, enz. Ik denk dat we toen nog steeds in de drive zaten van de afgelopen weken. Maar toen op donderdagavond de verstrengde maatregelen bekend raakten, beseften we dat we alles zouden moeten annuleren. Een donderslag bij heldere hemel.

In eerste instantie was het de bedoeling om onze E-fit begeleidingen nog te laten doorgaan, aangezien we daar steeds één-op-één werken. Ook E-fit zelf bevestigde dit. Tot we ook dat volledig moesten stopzetten. Een tweede klap.”

Niet bij de pakken blijven zitten

“Op dinsdag riep ik iedereen samen en bekeken we wat we gingen doen. Iedereen was het ermee eens dat we niet bij de pakken konden blijven zitten. We wilden onze klanten niet in de steek laten. We beslisten om de krachten te bundelen en elk om beurt een work-out online te zetten, gezonde recepten te delen, enz. Iedereen deelt de berichten via zijn eigen Facebook en Instagram profiel. Alle klanten ontvingen van ons een sms met een persoonlijke boodschap. Hebben ze uitleg of ondersteuning nodig, dan helpen we hen via Facetime of Skype. Mensen die bij ons een proteïnedieet volgen, worden nu persoonlijk opgebeld om te horen hoe het gaat. Hun producten leveren we aan huis. Momenteel werken we ook volop aan het op punt zetten van de online verkoop van onze voedingsproducten.

Tijdens de weekends treed ik regelmatig op met mijn man en een derde muzikant. Ook dat is uiteraard weggevallen. Maar we zitten niet stil. We blijven repeteren en werken ondertussen verder aan onze nummers, zodat we na deze crisis nog sterker kunnen terugkomen. Ook het updaten van onze Facebookpagina staat op mijn to-do lijst.”

Samen met mijn medewerkers

“Ook al merk je dat misschien niet altijd, ik heb ook momenten waarop het minder gaat. Ik moet mezelf ook wel eens moed inspreken. Maar het heeft geen zin om bij de pakken te blijven zitten. Als ondernemer moet je de kar trekken. Even bekomen en dan weer volle bak vooruit. Ik wil mezelf achteraf niet verwijten dat ik er niets aan heb gedaan. Ik wil mijn klanten ook echt blijven helpen.

Ik heb ongelooflijk veel geluk met mijn medewerkers. Ik sta heel dicht bij mijn mensen, onze verstandhouding is enorm goed. Ik heb hen ook altijd bij alles betrokken, ze zijn van alles op de hoogte. En daar krijg ik veel respect en dankbaarheid voor terug. Die inspanningen lonen nu. Ik kan rekenen op hun engagement.

Ik weet niet hoelang we dit kunnen volhouden, maar we gaan ervoor, dag per dag. Mijn man neemt, na het feestzaalproject, zijn zelfstandige activiteiten als schrijnwerker opnieuw op. Ik verdeel mijn tijd en aandacht tussen de zaak en de kinderen, die nu ook thuis zijn.

Financieel zal dit absoluut een grote impact hebben. Het afgelaste evenement, abonnementen die niet verlengd worden … Maart, april en mei zijn normaalgezien topmaanden voor mij, in de aanloop naar de zomer. Ik zal dit dus zeker een tijdje voelen. Maar ondertussen blijft de naam Body in Balance top of mind bij klanten en geïnteresseerden. Onze persoonlijke en kwalitatieve aanpak blijft. Dat is voor mij belangrijk. We hopen dat dat zijn vruchten zal afwerpen op langere termijn.”

Ilse Yde
Body in Balance